Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz  1973  - 1974  öğretim  yılında  ÇAKMAK  İLKOKULU  olarak  eğitime başlamıştır. 1987 yılında okul bahçesine yapılan ek bina ile ortaokul açılmış ve 1992 yılında CEVATPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU adını alarak eğitim öğretime devam etmiştir. Şu anda okulumuzun adı CEVATPAŞA ORTAOKULU´dur.

Okulumuza  ismini  veren  CEVATPAŞA  1870 yılında  İstanbul'da  doğmuş  olup babası   2. Abdülhamit  zamanında  saray kurmay  başkanlığı  reisi  Arapkirli  Müşir  Şakir Paşa´dır. CEVATPAŞA 1894 yılında Galatasaray Lisesi´ni   bitirdikten   sonra   harp akademisinden mezun  olmuştur.  1901   yılında  general  oldu. Balkan  savaşlarının son  dönemlerinde   genelkurmay  ikinci   başkanlığını  yapmıştır. 1915 yılında  Akdeniz boğazı müstahkem   mevki   komutanı   iken  İngiliz  ve  Fransız  donanmasının  ÇANAKKALE'de başarısızlığa uğramasında ve 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ´nin kazanılmasında birinci derecede rol oynamıştır. 17 MART 1920´de İstanbul'un işgalinden sonra işgal kuvvetleri tarafından  tutuklanarak  Malta'ya  sürülen  CEVATPAŞA  1923´de Türkiye'ye  dönerek 1926´da orgeneral  oldu. Uzun   yıllar  askeri  şura  üyeliği  yaptı. Çevre  silahsızlanma kongresinde Türkiye'yi temsil  etti. 1935 yılında  emekli  oldu. 1938 yılında  İstanbul'da  vefat  etti. Özellikle Çanakkale savaşlarının kazanılmasında çok büyük emek ve yararlılıkları  dokunan bu büyük gazimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Okulumuza sonradan yapılan ek bina 2003 Mart ayında yıkılarak yerine 23 derslik modern bina inşa edilmiş ve 2004 Eylül ayında eğitim öğretime açılmıştır.

Okulumuzun bodrumunda sığınak, konferans salonu, kalorifer dairesi, su deposu ve 1 adet müştemilat bulunmaktadır.Diğer katlarda 2 anasınıfı, 1 mutfak, 3 idare odası, 30 derslik, 1 öğretmenler odası ve kütüphane bulunmaktadır. Ayrıca 1  Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Fen Laboratuarı ve 1 Teknoloji ve Tasarım sınıfı mevcuttur. Kantinimiz okul bahçesindedir.

Yayın: 02.03.2013 - Güncelleme: 16.12.2022 09:49 - Görüntülenme: 3747